فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 43، آبان 1381)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 43، آبان 1381)

  • 138 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/03/21
  • تعداد عناوین: 16
|
  • پیش گیری ازسکته مغزی بر اساس توصیه های بهداشتی مستند
    صفحه 1
    در کشورهایی که آمار دقیق وجود دارد سکته مغزی سومین علت مرگ و میر بعد از ضایعات قلبی عروقی و سرطان است در این مقاله علل اصلی این گروه بیماری ها و راه های پیش گیری از آن ها به طور دقیق بررسی گردیده و آخرین اطلاعات لازم عرضه شده است.
  • برونشکتازی
    صفحه 7
    برونشکتازی بیماری است که موجب تخریب برونش و برونشیول ها شده و موجب عفونت های مکرر ریوی, هموپتیزی و سرفه های خلط دار می گردد. ابتلای مکرر به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی در کودکی یکی از عوامل مهم ایجاد آن است. در این مقاله مروری, پاتوفیزیولوژی, تظاهرات بیماری, علل آن و آزمایشات تشخیصی و سامان بخشی برونشکتازی مورد بحث قرار گرفته است.
  • سازوکارهای اثر و کاربرد بالینی داروهای ضد صرع
    صفحه 18
    استفاده از داروهای متعدد ضد صرع در چند دهه گذشته نه تنها در اختلالات نورولوژیک, بلکه به ویژه برای کنترل بیماران مبتلا به انواع اختلال های خلقی دو قطبی در تخصص روان پزشکی نیز بسیار معمول بوده است. این داروهای بسیار پر مصرف در پیش گیری و کنترل موارد عدیده ای از قبیل دردهای نوروپاتیک, سندرم پاهای بی قرار, لرزش اولیه خوش خیم, میگرن و حتی به منظور کاهش وزن نیز مورد استفاده داشته است. در این مقاله نحوه اثر و کاربرد بالینی هر یک از داروهای معمول ضد صرع به اختصار بحث شده و خواننده در جریان آخرین یافته های حاصل از پژوهش های مربوطه قرار می گیرد.
  • درمان کمکی سندرم های ایسکمی حاد
    صفحه 26
    سندرم های کرونری حاد که جزء بیماری های شایع عروق کرونر است اگر هر چه زودتر تشخیص داده و درمان گردد, از خطرات بالای آن می کاهد. این بیماری به دو صورت: 1 - با عدم تغییرات قطعه 2ST همراه با صعود قطعه ST منجر به سکته حاد قلبی می شود, ظاهر می گردد. تشخیص این سندرم در درجه اول با شرح حال دقیق و تغییر آنژین صدری پایدار به ناپایدار و همچنین کمک های الکتروکارد یوگرام و مارکرهای مخصوص است.
  • گزش مارهای سمی
    صفحه 40
    گزش مارهای سمی که شامل 15 در صد زا 3000 گونه مار موجود در جهان بوده و برای انسان خطرناک است یک اورژانس پزشکی است که علایم مارگزیدگی, نحوه برخورد با بیمار, ارزیابی اولیه, درمان با ضد سم های در دسترس و ارایه مطالعات در موارد اثر ضد سم های موجود به طور کامل در این مقاله بحث شده است.
  • هرپس زودستر
    صفحه 50
    در اکثر مناطق جهان در صد بالایی از بزرگسالان به ویروس واریسلازوستر مبتلا شده اند و لذا در معرض بروز زورتا می باشند. در این مقاله عوامل خطرساز برای ابتلا به زونا, سیربالینی بیماری, تشخیص و داروهای ضد ویروس موجود و ارایه نتایج تحقیقات در سودمندی آن ها, درمان های علامتی و سامان بخشی نورالژی پس از عفونت هرپس بحث شده است.
  • کاربرد داروها در بیماری های پوستی, در زمان بارداری و شیردهی
    صفحه 57
    مقاله ای که پیش روی شماست مرور بالینی و تازه هایی درباره کاربرد داروها و بیماری های پوستی در دوران بارداری و شیردهی می باشد. در این مقاله درمان بیماری های شایع پوست به اختصار نامبرده شده و عوارض داروهای به کار رفته در این درمان ها در بارداری و شیر دهی بیان شده است. بنابراین مطالعه این مقاله به پزشکان داخلی و همچنین متخصصان پوست قویا پیشنهاد می شود.
  • کاربرد توموگرافی رایانه ای در طب بالینی
    صفحه 65
    این مقاله سه نوع اصلی اسکنرهای توموگرافی رایانه ای را که به طور معمول در طب بالینی استفاده می شوند, توصیف می نماید و به بحث درباره کاربرد آن ها در بررسی بخش وسیعی از بیماری های مختلف می پردازد. این مقاله, هم چنین به طرح دیدگاه های گوناگون در مورد مزایای نسبی اسکنرتوموگرافی رایانه ای در مقایسه با تصویر برداری با روش تشدید مغناطیسی MRI می پردازد.
  • مررور علمی در درمان دیابت نوع 2 با داروهای خوراکی ضد هیپرگلیسمی
    صفحه 71
    مقاله مروری حاضر به برررسی مکانیسم اثر, مزایا و عوارض5 گروه داروهای اساسی پایین آورنده قند خون یعنی سولفونیل اوره, بیگوانیدها, مهار کننده های آلفا گلوکوزید از, تیازولید بندیون ها و داروهای غیر سولفونیل اوره ای مولد ترشح انسولین پرداخته است و میزان کاهش عوارض میکروواسکولاز و ماکروواسکولا, تعدیل هیپرانسولینمی, کمک به حفظ عملکرد سلول های B و اصلاح دیس لیپیدمی برای هر دسته جداگانه بحث شده است.
  • انتقال داروها و سایر ترکیبات شیمیایی به شیر مادر
    صفحه 84
    اطلاعات جدید نشان می دهد که بسیاری از داروهایی که مادر شیرده لازم است بنا به تجویز پزشک مصرف نماید منع مطلقی برای ادامه شیردهی ندارد. پزشکان باید تا حد امکان از تجویز دارو به مادران شیرده خودداری نمایند ولی چنان چه بنا به دلایلی تجویز دارو ضرورت داشته باشد جداول موجود در این مقاله که آخرین اطلاعات مربوط به شیر مادر و داروها را در بر دارد راهنمای خوبی برای مطالعه و مراجعه همکاران است.
  • ارزیابی آزمایشگاهی کودکان مبتلا به بیماری روماتیسمی
    صفحه 92
    تشخیص بیماری های روماتیسمی در کودکان مبنی بر ارزیابی بالینی, شرح حال و معاینه فیزیکی می باشد. ولی چون بررسی های آزمایشگاهی نیز نقش مهمی در ارزیابی و مراقبت از کودکان مبتلا به بیماری های روماتیسمی دارد در این مقاله, آزمایشات موجود مورد بحث قرار گرفته و موارد استفاده از آنها ذکر شده است.
  • تومورهای بدخیم استخوان که با درد عضلانی - اسکلتی تظاهر می یابند
    صفحه 102
    یکی از مسایلی که متخصصان اطفال با آن مواجهند ارزیابی و درمان کودکان مبتلا به دردهای عضلانی - اسکلتی است. میزان مراجعات ناشی از آسیب دیدگی های ورزشی خیلی بالاست و در بین آن ممکن است گاهی تشخیص سارکوم یوئینگ یا سایر تومورهای استخوانی نادیده گرفته شود. در این مقاله به بحث درباره علایم و تشخیص افتراقی تومورهای استخوان پرداخته است تا راهنمایی برای توجه به این عارضه (با شیوع کمتر) دردهای عضلانی اسکلتی کودکان باشیم.
  • رفلاکس معده به مری و سایر علل درد شکم
    صفحه 107
    شکم درد از شکایات شایع کودکان است و تعداد قابل ملاحظه ای از مراجعات به مطب پزشکان اطفال و عمومی به این دلیل است. مقاله حاضر مروری مفید و جامع به علل شایع شکم درد در کودکان و راه های تشخیص درمانی آن دارد.
  • خودآموزی ویژه پزشکان عمومی / تشخیص شما چیست؟ خانم 71 ساله مبتلا به کمردرد
    صفحه 115
    توده سوفل دار شکمی در سن بالای 50 سال سندرمی است که باید به طور سیستماتیک و سریع اقداماتی برای سامان بخشی آن انجام شود. در این مقاله به معرفی بیمار 71 ساله با توده شکمی پرداخته است و اقدامات لازم برای رسیدن به تشخیص و درمان را به صورت پرسش و پاسخ بحث نموده است.
  • درمان طبی چاقی
    صفحه 120
    در این مقاله خلاصه ای از مداخلات جراحی و دارویی در درمان چاقی (کاهش وزن) ارایه می شود. داروها و روش های عمل جراحی ویژه مورد بحث قرار می گیرند. تاکیدی هم بر اهمیت ارزیابی و انتخاب بیمار شده است. در این میان جراحی لاغری موثرترین راه سامان بخشی چاقی مرضی و پیشگیری از بیماری های همراه آن می باشد. استفاده از نمایه توده بدنی BMI در انتخاب و ارزیابی بیمار و همچنین گزنیش راهکار درمانی مناسب مورد توجه می باشد.
  • خودآموزی ویژه متخصصان داخلی / سندرم آنتی بادی ضد فسفولیپید
    صفحه 138
    سندرم آنتی بادی ضد فسفولیپید عبارتست از: ترومبوزهای وریدی و شریانی مکرر, سقط جنین مکرر و ترومبوسیتوپنی همراه با اتو آنتی بادی هایی که دارای تمایل اختصاصی برای فسفولیپید های آنیونی (دارای بار منفی) می باشند. نام های دیگر آن عبارتند از لوپوس آنتی کو آگولان, سندرم Hughes, سندرم آنتی بادی ضد کارد یولیپین. به علت اهمیت توجه به این بیماری و تشخیص افتراقی بیماری های اتوایمیون, در این مقاله به شرح کامل این سندرم می پردازیم.